Vloer
20 juni, 2022

Alle voordelen van een PVC vloer op een rijtje

Alle voordelen van een PVC vloer op een rijtje

Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer in huis en dat is ook niet zo gek. De structuur wordt steeds realistischer, daardoor is een PVC vloer bijna niet van echt te onderscheiden. Welke look je ook voor ogen hebt; hout, beton of steen, met een PVC vloer kun je alle kanten op. Maar er is méér. De praktische voordelen laten je jarenlang genieten van een PVC vloer. In deze blog zetten we alle voordelen voor je op een rijtje. Lees je mee?

Warme voeten met PVC

Een PVC vloer wordt gebruikt als vervanging van onder andere hout en beton. Een PVC vloer kun je in elkaar klikken of je kiest voor een verlijming (dryback) op de ondervloer. In het laatste geval is de vloer ook nog eens geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Met PVC als warmtegeleider is (en blijft) je huis snel op temperatuur en voelt de vloer heerlijk warm onder de voeten.

Of je nu gaat voor een click PVC of een dryback vloer, de karakteristieke uitstraling zullen je versteld doen staan. We horen je denken: welke bevestigingsmethode is het beste? Dit hangt af van je woonsituatie en de ruimte waarin het PVC komt te liggen. Onze adviseurs kunnen je vertellen welke vloer geschikt is voor jouw woonsituatie.

Sterke en krasbestendige vloeren

Niets in het huis wordt zo intensief gebruikt als de vloer. Daarom is het belangrijk dat deze tegen een stootje kan. De vloer krijgt elke dag heel wat gewicht te verduren van mensen die erop lopen en meubels die worden verplaatst. Het honderd procent voorkomen van krassen en beschadigingen is (helaas) niet realistisch. Toch is een PVC vloer goed bestand tegen krassen. PVC is een kunststof vloer die is samengesteld uit meerdere lagen. De vloer is gemiddeld 2,5 millimeter dik en is voorzien van een sterke toplaag met een transparante beschermlaag. Door de slijtvaste toplaag is een PVC vloer heel geschikt voor intensief gebruik. Erg handig als er met regelmaat vrienden over de vloer komen of je een druk gezinsleven hebt. Tip: plaats viltjes onder alle meubels en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze zorgen voor blijvende schade aan je vloer.

Onderhoudsvriendelijk karakter

Één van de allergrootste voordelen van een PVC vloer is het onderhoudsvriendelijke karakter. Dankzij het gladde oppervlak zijn PVC vloeren eenvoudig schoon te maken. Vuil, vlekken en stof zijn eenvoudig te verwijderen met een dweil of stofzuiger. Meestal is het voldoende om een beperkte hoeveelheid lauw water te gebruiken. Erg handig als je kleintjes hebt rondlopen.

Meer weten over PVC vloeren van NL Label? Met ons uitgebreide assortiment vind je voor elke woonsmaak de mooiste vloer. Onze dealers adviseren je graag over de collectie én vertellen je graag meer over de bijzondere eigenschappen en voordelen. Zoek het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealerlocator.