Vloer
23 augustus, 2022

Dé woontrends van 2023

Dé woontrends van 2023

Mede door de afgelopen jaren van onrust en spanning zijn we aankomend jaar wat meer op zoek naar de rust en is de behoefte naar vrijheid en ruimte om te ademen gegroeid. De trends van komend jaar zijn sterk beïnvloed door de ontwikkelingen die in de wereld spelen. Sommige trends blijven elk jaar groot favoriet, en andere komen pas net om de hoek kijken. In deze blog werpen we een blik op de woontrends van 2023, lees je mee?

Dé kleur van 2023 - lavendel

Kleuren uit de natuur inspireren ons elke dag. Volgend jaar is het de diepe paarse-blauwe kleur van lavendel dat zijn intrede doet. De kleur is niet geheel nieuw. In de mode hebben we het afgelopen jaar al veel voorbij zien komen en trekken we nu door in onze interieurs. Lavendel is mooi te combineren met natuurtinten als grijs en hout. Of je nu kiest voor een hele muur of een paar accessoires in deze kleur is aan jou. Lavendel heeft een rustige toon waardoor het je ruimte direct een frisse look en een ontspannen uitstraling geeft. Tip: ga je in de weer met de kwast? Trek de kleur door in het plafond, dit geeft een geborgen gevoel en doet de ruimte groter lijken. Én wist je dat deze kleur een kalmerende en positieve werking op je heeft? Perfect als je op zoek bent naar een oase van rust. Welke kleuren op zijn retour zijn? Denk aan zwart als hoofdkleur en witte kale muren.

Beeld: Pinterest

aaibare stoffen voor warmte en sfeer

Zoals de naam al doet vermoeden draait het interieur van volgend jaar om rust en comfort. Zo zien we bouclé, de stof waarin Coco Chanel haar iconische jasjes uitvoerde, terug in allerlei variaties en kleuren. Ook in 2023 kunnen we er niet meer omheen en is deze knuffelbare stof helemaal on trend. De stoffen zijn de perfecte toevoeging aan je interieur; ze brengen warmte, sfeer en levendigheid door de opvallende structuren. Aaibare stoffen zijn zacht en romantisch om te zien en ze zijn mooi te combineren met een eikenhouten eet- of salontafel. Maak je interieur af met organische vormen voor de finishing touch. Deze trend past perfect in de all-time favourite Scandinavische woontrend.

de tijdloze visgraatvloeren

Met een visgraatvloer sla je de plank nooit mis. Het eeuwenoude patroon is en blijft populair. Hoewel deze tijdloze vloeren vaak met oudere huizen geassocieerd worden, zie je ze steeds vaker in moderne woningen opduiken. Een visgraatvloer geeft een elegante uitstraling aan elk interieur, ook in een landelijke of industriële woonstijl komen ze perfect tot hun recht. De vloer in combinatie met aaibare stoffen en grove wollen kleden past deze vloer helemaal bij de trend van volgend jaar!

een duurzame keuze

In 2023 zijn we op zoek naar comfort, functionaliteit en staat kwaliteit hoger dan ooit op ons lijstje. We zullen meer gaan investeren in materialen met een langere levensduur. Een product dat langer meegaat voorkomt belasting op het milieu. Je ziet deze trend terugkomen in duurzame materialen en anderzijds is de vraag naar vintage items flink gestegen. Wil je ook graag duurzamere keuzes maken maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kies bijvoorbeeld voor onze intelligente raamdecoratie met energiebesparende functies. Wist je dat 37% van de energie verloren gaat via ramen zonder gordijnen? Kies voor gevoerde gordijnen, deze hebben een isolerend effect. Of kies voor onze Duette Shades. Deze hebben een unieke honingraatstructuur waardoor ze bijzonder energiebesparend zijn. Wil je hier meer over weten? Onze dealers adviseren je graag over de collectie en vertellen je meer over de bijzondere eigenschappen en voordelen.