Vloer
26 oktober, 2022

Hoe kies je het juiste vloerkleed

Hoe kies je het juiste vloerkleed

Of het nu winter, lente, zomer of herfst is: een vloerkleed is altijd een essentieel item in ieder interieur. Het effect van een mooi groot vloerkleed is meteen merkbaar in je interieur. Het geeft direct meer warmte en sfeer. Maar hoe weet je nu welk vloerkleed het beste past bij jouw woonwensen? Uiteraard is de uitkomst van het perfecte vloerkleed afhankelijk van je eigen smaak: wat vind je mooi en bij welke kleuren voel jij je prettig? Maar daarnaast zijn er nog een aantal factoren die je niet moet vergeten bij je selectieproces. In deze blog lichten we er een paar uit. Lees je mee?

Het juiste materiaal kiezen

De functie en stijl van het vloerkleed zijn essentiële onderdelen voor de materiaalkeuze. Wil je een kleed om koude voeten te voorkomen? Kies dan voor een hoogpolig vloerkleed. Moet het kleed een echte blikvanger worden in je interieur? Dan kun je kiezen voor een print of felle kleur, het kleed zal de ruimte echt tot leven laten komen. Wil je voor een strakker geheel gaan? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed.

Een wollen vloerkleed is het populairst. Wol is gemakkelijk te onderhouden en gaat lang mee door de zeer sterke en elastische kenmerken. Een duurzame keuze dus! Houd je niet van wol of kun je er niet zo goed tegen? Met een katoenen vloerkleed in huis sla je de plank nooit mis. Katoen is een ademend en luchtig materiaal wat ervoor zorgt dat het kleed heerlijk aanvoelt tijdens de koude winter-én zomermaanden. Daarnaast is een katoenen kleed een kindvriendelijke optie en wordt vaak gekozen voor de kinderkamer.

formaat van het vloerkleed

De eerste stap, en ook direct de meest belangrijkste stap is het bepalen van de afmeting. En dat kan nog best lastig te bepalen zijn. Tip: leg van tevoren een paar kranten neer om het effect van een vloerkleed te zien. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien. Een vloerkleed is een verbindende factor, die een duidelijke functie geeft aan een zithoek, eethoek of werkplek. Daarom raden wij je aan om het vloerkleed onder de meubels te leggen. Door de gehele zithoek op een vloerkleed te zetten, vormen de losse elementen één geheel en oogt de ruimte huiselijker.

KIES VOOR EEN ROND VLOERKLEED

Een rechthoekig vloerkleed is de meest gekozen (en veilige) vorm. Terwijl ronde vloerkleden juist een charmante en speelse touch geven aan je leefruimte, vooral als je veel rechte lijnen hebt in je interieur. Op deze manier doorbreek je de rechte lijnen in huis. Probeer eens een rond vloerkleed! Perfect voor onder een cirkelvormige eettafel of ronde poef.

een kleed voor elke woonstijl

In de NL Label collectie vind je een ruim assortiment ready made vloerkleden: meestal van 100% wol en altijd handgemaakt. Daarnaast kan van elk uni of gedessineerd tapijt uit de NL Label collectie kan een vloerkleed op maat gemaakt worden. Je bepaalt zelf de vorm en afwerking (met band, bies of gefestonneerd). Onze dealers adviseren je graag over de collectie en vertellen je graag meer over de bijzondere eigenschappen en voordelen van vloerkleden. Zoek het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealerlocator.