Raam
26 juli, 2022

Met een hor houd je ongedierte buiten tijdens de zomermaanden

Met een hor houd je ongedierte buiten tijdens de zomermaanden

Het is zomer! De dagen worden langer en de zon schijnt volop. We halen de tuinstoelen naar buiten en steken de barbecue aan voor een gezellige avond met familie en vrienden. Niet alleen wij genieten van de stijgende temperaturen, ook de insecten komen maar al te graag weer tevoorschijn. Wespen, vliegen, bijen en muggen lijken uit het niets weer actief te zijn. Met een hor is het mogelijk om het buitenleven een beetje naar binnen te halen, zonder ongewenst bezoek van beestjes. In deze blog vertellen we je hoe.

horren voor optimale ventilatie

Iets wat we tijdens de koudere maanden echt niet hebben gemist is het gezoem van de muggen. Horren zijn al jaren de ideale oplossing om insecten buiten de deur te houden. De structuur is dusdanig fijn dat zelfs de kleinste beestjes er niet doorheen kunnen komen, zo weer je insecten op een natuurvriendelijke manier. Op deze manier kun je tijdens de zomerse dagen rustig genieten van frisse lucht in huis, want met een hor kun je je raam of deur open en dicht doen zoals je gewend bent.Horren tegen hooikoorts

Hooikoorts is absoluut geen pretje en het kan je dag behoorlijk verpesten. Wil je op een heerlijke zomerdag alsnog genieten van de frisse lucht? Dit kan met een hor! De fijne gaatjes in het gaas houden namelijk stuifmeel tegen. Zo komen de pollen die de allergie aanwakkeren niet in huis. Kies voor Poll-tex® gaas, deze reduceert het binnenlaten van gras- en berkenpollen en stof, én je wordt tegelijkertijd beschermd tegen muggen. Verder vind je standaard zwart en grijs gaas in onze NL Label collectie. Wil je beter zicht naar buiten en nog meer ventilatie? Dan kun je het beste kiezen voor Clearview® gaas.

Een goede nachtrust tijdens de zomermaanden

Tijdens de warme zomermaanden kan het soms een flinke uitdaging zijn om heerlijk te slapen. Muggen vallen je met regelmaat lastig, ze houden je wakker en laten je achter met jeukende bulten. Een hor tegen muggen is in de zomer absoluut geen overbodige luxe. Plaats er eentje in je slaapkamer voor een goede nachtrust zoals je die gewend bent.

stijlvol én praktisch voor je interieur

Wanneer je een hor aanschaft wil je natuurlijk dat deze mooi past in je interieur. Horren worden vooral gezien als een praktisch middel om vervelende insecten buitenshuis te houden. Doordat je de keuze hebt uit verschillende soorten gaas en diverse kleuren zijn ze ook nog eens erg stijlvol voor je interieur en kun je deze helemaal naar wens samenstellen. Je hebt de keuze uit 5 profielkleuren: wit, crème, aluminium, antraciet en zwart.

ontdek het uitgebreide assortiment aan horren op maat

In onze collectie NL Label horren heb je de keuze uit verschillende types die je in je raam of deur kunt plaatsen, afhankelijk van jouw gebruikerswensen. Zo heb je een vaste hor, deze is specifiek ontwikkeld voor draai-kiepramen met een kozijn van kunststof, hout of aluminium. Een scharnierende hor schuift niet maar wordt als een deur geopend. Of je hem nu linksom of rechtsom wilt bedienen, dat bepaal jij. En niet te vergeten de welbekende rolhor. Door het vlakke gaas is de hordeur nauwelijks zichtbaar, waardoor het zicht naar buiten blijft behouden. Ook voor schuifpuien, schuifdeuren, serres en erkers zijn er passende horren.

Onze adviseurs helpen je graag bij je keuze. Handige informatie: zorg dat je globaal de maten van je deur of raam weet. Onze adviseurs kunnen je niet alleen adviseren over een nieuwe hor, maar komen deze ook bij je thuis inmeten en monteren. Zoek het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealerlocator.