Vloer
5 september, 2022

Ontdek dé basis voor een sfeervol interieur

Ontdek dé basis voor een sfeervol interieur

Een gezellige sfeer in huis is super belangrijk. Het zorgt ervoor dat jij je thuis voelt. Ben je net verhuisd of woon je ergens al een tijdje en mis je de sfeer? In deze blog geven wij je een aantal handige tips hoe je meer warmte in je woning kunt creëren.

Gordijnen voor warmte en sfeer

Binnen wil je het ’t liefst zo gezellig mogelijk maken, vooral nu het najaar weer voor de deur staat. Met de juiste aanpak is je inrichting met een paar basis aanpassingen knus en gezellig. Te beginnen met de kamer waar we de meeste tijd doorbrengen: de woonkamer. Hele belangrijke sfeerbepalers in je huis zijn gordijnen. Het zijn ware blikvangers. Ze zijn sfeervol, geven warmte en karakter aan je huis. Het kiezen van rijke materialen is essentieel voor het creëren van warmte, denk aan zijdezacht suéde en velours. Gordijnen maken dat de ruimte een warmere sfeer krijgt dan wanneer er enkel jaloezieën hangen.

Het ligt een beetje voor de hand, maar de kleuren die je kiest zijn bepalend voor de sfeer in een ruimte. Heb je een rustig interieur, dan kan een patroon in een gordijn wat meer kleur brengen in je interieur. Heb je al een vrij ‘levendige’ inrichting, kies dan voor een effen tint. Wanneer het kleurenpalet van je gordijn matched met de rest van het interieur zal de stof de bestaande sfeer alleen maar positief versterken. Wil je de kamer een extra luxe look geven? Ga dan bijvoorbeeld voor een kamerhoog gordijn met een vollere plooiing. Deze plooi zorgt ervoor dat de gordijnen dikker lijken en royaal vallen.

Sfeervolle en comfortabele vloerkleden

Het effect van een mooi groot vloerkleed is meteen merkbaar in je interieur en creëert een verbindende factor. Het zorgt voor meer sfeer, warmte én reduceert geluid. Zeker nu het najaar weer voor de deur staat is het fijn om warme voeten te hebben. Of je nu kiest voor een hoogpolig kleed, een modern of tijdloos vloerkleed, het is een toevoeging aan ieder interieur. Rechthoekig, rond, hoogpolig of laagpolig, kleurrijk of basic: bij het kiezen van een vloerkleed zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Natuurlijk kijk je bij de keuze voor een nieuw vloerkleed naar wat je mooi vindt, maar er zijn veel meer dingen die belangrijk zijn: de vorm en hoe je het kleed in de hoek neerlegt zijn bepalende factoren voor de uitstraling van je interieur.

Wat ons betreft is een vloerkleed bij de bank een echte musthave om je woonkamer gezellig te maken. Mag het vloerkleed de blikvanger van je woonkamer of eethoek worden? Kies dan voor een kleurrijk kleed of karpet met een uitgesproken dessin. Twijfel je over de juiste afmetingen van het vloerkleed en ben je nog niet zeker over de kleurkeuze? Kom langs bij één van onze dealers voor advies.

Stijlvolle vloeren in huis

Er zijn enorm veel verschillende vloeren dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Welke zijn nu echt de perfecte basis voor een gezellig interieur? Kies om te beginnen met een warmere vloer en gebruik niet al te veel grijs en zwart. Maar denk eens aan lichte kleuren. Zo zit je met de populaire visgraatvloer altijd goed en past deze perfect in elk interieur, van klassiek tot aan landelijk en modern. Neem eens een kijkje in onze PVC collectie, de structuur wordt steeds realistischer en is daarom bijna niet van echt te onderscheiden. Ben je meer fan van tapijt? Snappen we helemaal! Tapijt is zacht, comfortabel, stil en knus. Met je blote voeten op een zacht, hoogpolig tapijt geeft een gevoel van luxe en speelsheid. Kies ook hier voor een lichte tint voor rust in het interieur. Bij onze dealers kunnen ze met behulp van allerlei stalen het verschil laten zien én vooral voelen.

Met ons uitgebreide assortiment vind je voor elke woonsmaak de mooiste producten. Onze dealers adviseren je graag over de collectie én vertellen je graag meer over de bijzondere eigenschappen en voordelen. Zoek het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealerlocator.